*Srpski  |  *English
Hosting prema Vašim potrebama

Za nove klijente, korisnike naših usluga, odnosno kupce CREATOR PAKETA

BESPLATAN HOSTING PRVE GODINE !

...pogledaj

 

Newsleter
Vaše ime:
E-mail adresa:

Glasaj !

Da li Vam je potreban sajt ?

Nije mi potreban.
Svaka promocija je dobro došla.
Da. Veoma.
Bez sajta moj posao bi propao.
Rezultati

Spam, šta je to?


  2010-06-07Pitanje spama je zapravo pitanje morala i poslovne etike. Pod spamom se podrazumeva uznemiravanje email porukama, vlasnika email adresa, koji zapravo nisu tražili da im pošaljete email.

Danas, usled velikog broja ljudi koji automatizvoanim programima skupljaju email adrese, a zatim ih prodaju ili zatrpavaju raznim emialovima, problem spama je aktuelan, te gotovo sve hosting kompanije na svojim serverima imaju odrđene sistem zaštite. Ovi sistemi zapravo pregledavaju sadržaj email poruka na ključne reči definisane za spam, te se tako reči kao što su free, discount i slično prepoznaju kao spam reči. Svaka reč nosi određeni broj poena, te kada poruka dostigne spam limit, tretira se kao spam. Drugi deo sistema prepoznavanja je povezan sa neispravnim ili lažnim adresama sa koje je email poslat. U našem sistemu ćete biti u mogućnosti da proverite da li sadržaj Vašeg emaila sadrži previše reči koje se definišu kao spam ključne reči.

Dakle ukoliko bez odobrenja dođete do email adrese i pošaljete email njenom vlasniku, Vi ste ga spamovali. Međutim šta se dešava sa vlasnicima email adresa koji su na sopstvenoj internet prezentaciji ostavili email kontakt, da li je njima dozvoljeno slati email. Da, naravno da jeste, oni su i ostavili kontakt da bi bili kontaktirani, medjutim ukoliko Vam ne odgovaraju ili uzvrate negativan email, onda je svaki sledeći email koji im pošaljete spam. Takođe je bitno da iza poslatog emaila stojite s punom odgovornošću, i realnom emailom adresom sa koje ste poslali poruku.

Preporučujemo da kad budete koristili naš sistem u Vaše emailove, za Vaše pretplatnike obavezno uključite link za odjavu (unsubscribe). Od momenta kada se pretplatnik odjavi sa liste svaki sledeći reklamni email, tretira se kao spam. Dakle budite odgovorni, i nikada nećete dospeti na spam liste ili narušiti svoj identitet.


Šta je to masovni email marketing?

Masovni email marketing (Mass Mail Marketing) je deo Internet Marketinga. Zavisno od delatnosti većina poslova može koristiti ovaj marketing i na taj način pospešiti svoje poslovanje. Email marketing se svodi na skupljanje podataka (uključujući emailove) od posetilaca Vašeg sajta, putem web sajt forme. Skupljanje podataka je moguće i na druge načine, anketiranjem ili skupljanjem u fizičkim objektima, ukoliko je delatnost takva da postoje fizički objekti. S obzirom da je pored emailova, moguće skupljati i druge korisne podatke, email kampanje je moguće segmentirati, i na taj način raditi ciljani marketing prema poznatom klijentu.

 


Da li je pametno kupiti mailing liste?

Ne. Sigurno ćete se susresti sa raznim prodavcima baza email lista, ako već niste. Nemojte kupovati ovakve liste, ma koliko one bile obećavajuće ili jeftine. Emailovi koje Vam nude su skupljani raznim auto programima nelegalnim putevima. Te iste liste su prodavane i drugima, tako da su korisnici sa tih lista zatrpavani raznim glupostima. Zatim, ma koliko sveže bile, sadrže manje ili više neispravnih, ugašenih ili nepostojećih emailova, što će prouzrokovati da vaše email kampanje ne stižu nigde, a onda sebi komplikujete vođenje kampanja, i rizikujete da dospete na crnu listu kada svaki Vaš poslati mail postaje spam.

 

Da li je email marketing koristan za sve poslove?

Naravno da nije, rudniku olova sigurno nije potreban. Ali većini poslova, s obzirom na broj Internet korisnika koji je u stalnom porastu, može biti od manje ili veće koristi. Tako na primer na zapadu, posebno u Americi neki poslovi se danas ne mogu ni zamisliti bez email marketinga, kao što su naprimer Internet poslovi kao što su hosting, web portali raznih tipova i slično, ali i poslovi različitih udruženja sa većim brojem članova. Drugi poslovi pak mogu ostvariti značajne koristi a posebno poslovi kao što su na primer:Gotove svaka vrsta trgovine, Turističke agencije, Agencije za nekretnine, Osiguravajuća društva, Marketing Agencije, itd. Mali poslovi pametnim vođstvom i praćenjem trendova, ipak se mogu takmičiti sa velikim.