Agencija za konsalting

 

Korišćenje konsultantskih usluga koje mogu da vam otklone nedoumice ili pomognu u pravljenju biznis plana ili reorganizacije je dobra poslovna praksa. Eksperimentisanje ili korišćenje nedovoljno obučenog kadra može da dovede do pogrešnih odluka, nepotrebnih troškova i usporenog razvoja.


Pristup našeg tima je analitički. Samo iz temeljnih analiza mogu da proisteku kvalitetne odluke i planovi. Snaga našeg tima ne leži samo u analitičkom pristupu, već su iza nas godine iskustva u radu i razvoju online poslovanja za različite delatnosti i tržišta.

 

Kao pioniri u oblasti izrade web projekata, još od početka našeg razvoja kroz gotovo svaki projekat mi zapravo radimo na edukaciji klijenata. Ulaskom u poslove digitalnog marketinga i razvoja online poslovanja naša znanja i tim su prošireni. Dugogodišnje iskustvo nam daje za pravo da kažemo da ukoliko vam je potrebna agencija za poslovni konstalting i obuku kadrova nalazite se na pravom mestu.

 

Poslovni konsalting - Agencija za konsalting

 

Konsultantske usluge

 

SWOT analiza je za većinu nejasan pojam, pojam koji je uglavnom apstraktno objašnjen u knjigama o marketingu i nešto što je gotovo obaveza modernih biznis planova.


Do prepoznavanja ova četiri faktora mi dolazimo putem analize vašeg trenutnog stanja, ne ulazeći u finansije. Sliku kompanije čini vaš vizuelni identitet, prepoznatljivost brenda, obučenost kadrova, organizacijska struktura i stepen korišćenja modernih tehnologija, broj kupaca i pratilaca na internetu u odnosu na potencijal tržišta i konkurenciju kao i niz drugih faktora. Kompaniju, dobre strane i mane, najbolje može da sagleda spoljni saradnik ili ekspertski tim.


Istraživanje tržišta, odnosno potencijala tržišta je danas putem online alata moguće ustanoviti bez velikih ulaganja i sa velikom preciznošću. Ljudi danas gotovo da ne posećuju male radnje izuzev ako nisu u prolazu ili se nalaze u njihovom komšiluku, u fizičkom svetu dominiraju veliki tržni centri. Međutim u većini slučajeva, (prvenstveno kod mlađe populacije), potraga za proizvodom ili uslugom započinje pretragom putem interneta. Podaci o pretragama internet korisnika su javni i do njih se lako dolazi, međutim za obradu podataka i njihovo pretvaranje u kvalitetne informacije je potrebno iskustveno znanje.


Analiza konkurencije je moguća u domenu prepoznavanja glavnih konkurenata, stvaranja slike o trenutnoj snazi i praćenja aktivnosti konkurencije. Konkurencija na internetu u zavisnosti od delatnosti se može razlikovati od konkurencije koja je prisutna u fizičkom svetu.

 

Obuka kadrova

 

Brz razvoj tehnologije utiče na promene trendova i navika potrošača. Obučen kadar sa dobrim osnovama, kadar koji se edukuje u kontinuitetu je garancija razvoja.


Znanje je danas više nego dostupno zahvaljujući internetu. Do znanja se može doći pohađanjem različitih kurseva. Ono što vam naša agencija nudi je objedinjeno znanje kroz praktičan pristup, potkovan teorijskim znanjem.


Jedna od najvećih grešaka manjih preduzeća je oslanjanje na samo jednu osobu. Sastav našeg tima čine projekt menadžer, marketing menadžer, dizajneri i programeri, seo ekpert, menadžer društvenih mreža, autori teksova odnosno pisci i svi oni su neophodni i uključeni u razvoj jednog projekta. Poveravanje svih poslova jednoj osobi ma koliko ta osoba bila svestrana neminovno dovodi do zanemarivanja ili manjeg kvaliteta u vođenju pojedinih poslova.


Iskustveno znamo da se najbolji rezultati postižu kada s klijentove strane imamo kvalitetnu osobu sa dobrim osnovama spremnu da uči, kada postoji obostrano poverenje i angažovanje usmereno ka istom cilju. Odluka pravljenja internog ekspertskog tima se preporučuje samo velikim kompanijama, međutim i takav pristup nosi rizike povezane sa odlaskom tek obučenih kadrova kada morate ispočetka da gradite kadar na određenim pozicijama.