Blog

Kako agencija za digitalni marketing može da podigne nivo vašeg poslovanja?



digitalna agencija

 

Zamislite sledeću situaciju – imate proizvod ili uslugu koji su vredni pažnje, međutim, ne znate kako biste osmislili svoj vizuelni identitet. Želite da pokrenete svoj biznis, ali ne znate kako i gde da pronađete idealnu ciljnu grupu. Imate ideju, ali vam je potreban tim za realizaciju. Agencija za digitalni marketing je tu da reši sve vaše dileme i bude desna ruka napretku vašeg biznisa. A u nastavku objašnjavamo i kako.

 

Važnost vizuelnog identiteta


Koliko god fenomenalni bili vaši proizvodi i usluge, priznaćete da moraju imati dobru formu. Morate imati svoj prepoznatljiv logo, morate imati kreativan prostor, biće vam potreban propratni materijal u vidu kesa, kutija, vizit karti, možda i letaka... Kada se sve ovo stavi na papir deluje da poslu nikada neće doći kraj. Međutim, ukoliko imate tim koji radi i za vas osmišljava apsolutno sve, priznaćete da vođenje biznisa postaje mnogo lakše. Iz našeg iskustva i dugogodišnjeg rada sa klijentima možemo sa sigurnošću tvrditi da je agencija za digitalni marketing prva najbolja stvar u koju ćete uložiti početni kapital. Benefiti koji se vraćaju su mnogostruki, ali počnimo nekim redom.

 

vizuelni identitet brend

 

Izrada i optimizacija sajta


Digitalni svet je mesto na kome svako ima priliku da predstavi svoj biznis. Kako da to uradite? Pre svega, potrebna vam je vaša internet lična karta, odnosno platforma na kojoj ćete predstaviti sebe, svoje proizvode ili usluge. Ukratko, potreban vam je sajt. Naša agencija za digitalni marketing može se pohvaliti širokim timom programera, web developera i dizajnera i vrlo uspešnim realizacijama sada već preko 400 projekata kada su sajtovi i internet prodavnice u pitanju. Kada pokucate na naša online vrata, možete dobiti kompletnu tehničku, operativnu i kreativnu podršku. Dobro, sada prelazimo na konkretne radove. Nakon što je sajt završen, potrebno je dovesti ga na nivo da Google indeksira kompletan sadržaj na njemu.

 

izrada web sajta

Tehnička SEO optimizacija sajta za alate za pretragu predstavlja deo poslova SEO, dok se SEO optimizacija sadržaja web sajta radi na osnovu analize ključnih reči i konkurencije. Kada je u pitanju digitalni marketing, mogli bismo reći da aktivnosti delimo u dve grupe – dugoročne i one koje donose instant rezultate. Optimizacija sajta definitivno je nešto čemu nećete možda odmah razumeti namenu, međutim, uvek smo na raspolaganju svim našim klijetima za sva pojašnjenja svih koraka koje preduzimamo radi povećanja vidljivosti na Googlu i samim tim povećanja prodaje. Detaljnije o važnosti optimizacije sajta pogledajte OVDE.

 

Vođenje društvenih mreža i plaćeno oglašavanje


Na red je došlo da pojasnimo kako se to dolazi do ciljne grupe, jer kakav god biznis imali, vaši klijenti/kupci nisu baš svi. Potrebno je najpre odraditi analizu na osnovu koje bismo utvrdili ko je vaš idealan kupac. Sve ostalo kasnije radimo naspram tog šablona. Google ads kampanje su savršen način da vaša reklama bude pred očima baš onim korisnicima koji su zainteresovani za ono što vi nudite. Ovakvo plaćeno oglašavanje jedan je od onih instant reakcija koji daju rezultate.

 

društvene mreže vođenje


Druga vrlo važna stvar na koju treba da obratite pažnju jeste vodjenje drustvenih mreza. Verovatno se i sami začudite kada čujete da neka osoba nema baš nijednu od popularnih platformi – instagram, facebook, linkedin, twitter, tik-tok... I takvih je zaista vrlo malo. Na ovim formalnim i neformalnim platformama vrlo brzo možete okupiti određeni broj svojih pratilaca i poštovalaca i obraćati im se putem ovih kanala. Agencija za digitalni marketing pomaže vam i u ovom segmentu, jer naš tim stručnjaka prepoznaće način i stav sa kojim treba da izađete pred publiku. Šta to znači? To znači da mi za vas osmišljavamo apsolutno sve – od vizuala za koje su zaduženi naši dizajneri, do propratnog teksta/opisa na kojima rade copywriteri. Na samom kraju, naši community menadžeri su tu da sav materijal upakuju i plasiraju publici. Osim toga, zaduženi su i za osmišljavanje plaćenih kampanja na društvenim mrežama. Vodjenje drustvenih mreza ipak nije samo puko postavljanje bilo kakvih fotografija, već predstavlja detaljno razrađen plan rada.


Ukoliko imate pitanja za nas, pišite nam. Ako ste u nama prepoznali svog potencijalnog partnera u radu, radujemo se i sa nestrpljenjem očekujemo vaš poziv.