Blog

Benefiti uporednih web portala



uporedni web portali

 

Da smo pre, od prilike, 2000 godina negde u starom Rimu želeli da kupimo pola kilograma bibera bilo bi nam potrebno zlata u vrednosti polovine mesečne plate srednje plaćenog radnika, sposoban i pouzdan trgovac začinima da primi porudžbinu i bar dve godine strpljivog čekanja da brod otplovi do Indije i nazad.


Pre 200 godina našli bismo ga po paprenoj ceni, na velikim i dobro snabdevenim gradskim bazarima; pre 20 u svakoj radnji, a danas biber, ali i sve drugo što vam padne na pamet, možete poručiti preko interneta iz svog vlastitog doma.


Upotreba savremenih softverskih tehnologija uslovila je, između ostalog, i pojavu internet prodavnica, u kojima je sve što nam je potrebno sortirano, obeleženo cenom i lako dostupno, pa nema više tog skupocenog začina zbog koga ćete 2 godine čekati da se trgovački brod najzad usidri u luku. Savremenom čoveku, u trgovinskom smislu, sve je dostupno sada i odmah.


Korak dalje od virtuelne prodavnice na internetu, pružili su nam tzv. uporedni web portali. Ako web site jedne kompanije posmatramo kao njihov prozor u svet online kupovine, onda web portal možemo uporediti sa višespratnicom Burdž Kalifa u Dubaiju.


Zamislite da prilikom sledeće kupovine možete da angažujete personalnog asistenta, koji će umesto vas obići sve radnje u vašem gradu, ali i čitavom regionu, neretko i svetu, zapisati u kojim radnjama ima traženog proizvoda po kojoj ceni, koliko raspoloživih komada na stanju, koje boje i karakteristika, ko vrši isporuku i pod kojim uslovima i samo vam dati da izaberete. Ne morate da zamišljate, jer to umesto vas rade uporedni web portali. Na njima ćete lako i jednostavno, uživajući u vlastitom komforu, pronaći traženi proizvod, a da ne napustite dnevnu sobu.

 

eponuda uporedni web portal


Dobar uporedni web portal, kakav je na primer eponuda.com, koji je ujedno i jedan od naših najposećenijih uporednih web portala, neminovno odlikuju sledeće karakteristike:

 

  • Širok asortiman robe određene kategorije
  • Smislen i kvalitetan sadržaj
  • Prepoznatljiv vizuelni identitet
  • Funkcionalnost prilikom upotrebe

 

Kada poseduje ove osobine (na jednom mestu ima sve što vam je potrebno, proizvodi su adekvatno kategorizovani i laki za pronalaženje, pretraga uspešno sužava traženi proizvod uz cene, tehničke karakteristike i dostupnost i još vam je vizuelno ugodno i upečatljivo) nema razloga da uporedni portal ne postane važe omiljeno mesto kupovine, na koje ćete se uvek rado vraćati.


S druge strane, ako i dalje razmišljate o pola plate i dve godine čekanja za pola kilograma bibera hajde da vidimo šta uporedni web portal može da učini za vas. Živimo u naprednom, ali, nažalost, surovom vremenu gde se retko kada susrećete sa mogućnošću da vam neko učini uslugu bez ikakve nadoknade. Uporedni web portali čine upravo to:

 

  • Pružaju uvid u kompletnu prodaju traženog proizvoda na tržištu, bez obzira da li je u pitanju vaš grad, region ili svet, jer je online ponuda često veća od ponude u samim radnjama, a obzirom da je preglednost odlična, željeni proizvod lakše ćete i brže uočiti na portalu
  • Štede vaše vreme (pomislite koliko je vremena potrebno da se fizički obiđu sve radnje, potraži i pogleda proizvod i sumira viđeno)
  • Štede vaš novac (uporedni portal će, uz naziv kompanije i tačnu adresu poslovnice, da vam ponudi i cene za traženi proizvod. Tako možete, praktično jednim klikom, saznati gde je najpovoljnija cena, kada je proizvod na akciji i koliko je akcijsko sniženje, pa ne samo da ćete uštedeti novac, već ćete tačno znati i koliko)
  • Ponuda na web portalu dostupna je u bilo koje doba dana, pa vas sopstveno radno vreme, praznici ili ''noćna ideja'' nikada više neće sprečavati da nešto pronađete, saznate koliko košta i poručite
  • Pruža udobnu kupovinu bez redova i gužvi, jer, mada možete i otići po proizvod, uvek ga možete poručiti online i sačekati isporuku u udobnosti svog doma
  • Mogućnost provere raspoloživosti i dostupnosti traženog proizvoda i mogućnost online plaćanja i isporuke na željenu adresu
  • I na kraju – recenzije (na svakom uporednom web portalu, pored proizvođačkih karakteristika, pronaći ćete i recenzije prethodnih kupaca o samom proizvodu, ali i o kompaniji koja ga prodaje. Ne zaboravite da pametan čovek uči iz svog iskustva, a genijalan iz iskustva drugih.

Da se vratimo na biber, pola plate i dve godine, pa da zaključimo da portali pretvaraju nemoguće u moguće, skupo u pristupačno, nedostupno u dostupno. A ona čuvena Volterova ''Da Boga nema, vredelo ga je izmisliti'' definitivno važi i za uporedne web portale. 

Tagovi:  portali,