Blog

Vaš biznis u online okruženju



Kojoj god sferi poslovanja da pripadate, polako vam postaje jasno da se mnoge stvari u biznisu menjaju. Internet postaje, ili bolje rečeno odavno je postao „centar sveta“. Ukoliko želite da uspete, potrebno je da postanete deo tog centra. Digitalno poslovanje danas je ustaljen koncept koji su prihvatile sve velike kompanije. Usluge digitalnog marketinga obuhvataju širok spektar alata i tehnika koje vam mogu pomoći u podizanju svog poslovanja na viši nivo, te ostvarivanju boljeg profita.

 

online poslovanje usluge marketinga

 

Ekspanzija interneta i online poslovanje


Ulaskom u 21. vek mnoge stvari smo izmenili. Nekada veoma često korišćene metode oglašavanja i marketinških koraka danas smatramo zastarelim i praktično beskorisnim. Online poslovanje pre svega podrazumeva prisustvo vaše firme, odnosno vašeg brenda na internetu. Zbog čega je internet toliko važan?


Fokusirajmo se za početak na jedno pitanje. Da li posmatrate ljude na ulici, u kafiću, u autobusu? Sigurno ste primetili da svi oni koriste svoje mobilne telefone i da mnogo sati u danu provode na internetu. Njegova najveća prednost je upravo to – mobilnost. Možete mu pristupiti sa bilo kog mesta na planeti Zemlji, pomoću samo jednog malog uređaja zvanog mobilni telefon. Digitalno poslovanje umnogome je profitiralo od ove opcije, s obzirom na to da danas više nije potrebno da prelazite sa jednog kraja grada na drugi da biste kupili nešto. Sve vam je dostupno. Ova opcija posebno je važna za sve one koji žele da dopru do svoje publike. Danas nikada nije bilo jednostavnije targetirati ciljnu grupu – usluge digitalnog marketinga su tu da vam pomognu u tome.

 

Sve važnosti web sajta


Ne tako davno, 2017. godine sprovedeno je istraživanje o digitalnoj vitalnosti i prisustvu preduzeća Srbije na internetu. Rezultati su pokazali da samo 45% preduzetnika ima svoj web sajt, a da čak 92% potrošača očekuje od kompanija da imaju svoju prezentacionu stranicu. To je veoma logična stvar, jer je sajt mesto gde se najbrže možete informisati o željenoj firmi za vrlo kratko vreme. Dobro izrađen web sajt je prva stvar koju bi trebalo da rešite ukoliko želite da poboljšate svoje online poslovanje. Ukoliko pak imate proizvod koji prodajete, sajt ne mora biti prezentacionog karaktera, već može biti u vidu internet prodavnice.

 

Digitalno poslovanje i njegovo visočanstvo internet prodavnica


Ako bismo razmišljali o tome koji je najvažniji resurs današnjice, rekli bismo da je to vreme. Vreme je nešto što ne možemo da vratimo, a ukoliko njime raspolažemo, možemo da postignemo sve što zamislimo. Najbolji način da doprete do svojih potrošača i pritom uštedite njihovo i svoje vreme jeste izrada internet prodavnice. Ovo je samo jedan od koraka kojim stupate u centar zvan online poslovanje. Nećete više morati da plaćate radnike, jer radnika neće biti. Nećete morati da plaćate prostor, jer ni prostora neće biti. Virtuelna prodavnica je sve što vam je potrebno. Potrošači 21. veka, čak i ako idu u prodavnice, prvo se konsultuju sa Googlom. Zar nije lakše prvo online proveriti da li tih patika ima u broju 39 u prodavnici, nego gubiti vreme da bi vam prodavci u radnji rekli da tog broja nema na stanju? Digitalno poslovanje ima mnoge prednosti, ali naravno, kao i u realnom prostoru, mora se voditi računa o konkurenciji.

 

SEO optimizacija sajta


Usluge digitalnog marketinga danas obuhvataju širok spektar tehnika kojima se vaš sajt, odnosno internet prodavnica, dovode pred oči publike. SEO usluge, odnosno SEO optimizacija sajta danas se veoma cene i to ne bez razloga. Konkurencija u digitalnom svetu mnogo je šira od konkurencije u realnom svetu. Pitate se kako je to moguće? Zamislimo da se bavite prodajom odela za muškarce. Vaša konkurencija u realnom svetu bili bi svi butici u okolini koji prodaju muška odela. Međutim, u digitalnom svetu, vaša konkurencija nije samo suparnički sajt ili internet prodavnica, već i svaka stranica pojedinačno na tom sajtu koja je optimizovana na značajne ključne reči. SEO usluge, odnosno SEO optimizacija sajta upravo tome i služe. Optimizovanjem stranica sajta na ključne reči koje su vama važne i koje imaju tražnju, kvalitetnim sadržajem i kontinuitetom izbićete na prve stranice Googla. Na taj način vaš biznis u online okruženju ne samo da će opstati, već će poprimiti potpuno novi oblik.


Ukoliko vam je potrebna izrada sajta, internet prodavnice, ili samo SEO usluge, kontaktirajte nas za besplatnu procenu i konsultacije. Naš tim će detaljno i posvećeno uraditi analizu tržišta i konkurencije i dati vam smernice za dalji rad.