Blog

Izrada web sajta u zavisnosti od potreba vašeg biznisa



Ponekad se verovatno svi zapitamo kako smo živeli pre interneta? Promenio je naš svet iz korena. Marketing je ušao u jednu svoju potpuno novu i redizajniranu fazu. Agencija za digitalni marketing je sada tu da za vas osmisli pravu marketing strategiju i osigura vam poziciju na tržištu. Izrada internet prodavnice, kao i izrada web sajta upravo su glavni alati kojima ćete ostvariti prednost nad konkurencijom.

 

izrada sajta

 

Digitalni marketing


Svi ponekad imamo planove kojima ne znamo da pronađemo tačku realizacije. Tada je verovatno najbolje i najsigurnije obratiti se stručnjacima. Agencija za digitalni marketing je danas mnogo, ali ne bez razloga. Vlasnici velikih i malih preduzeća su prepoznali kvalitet usluge koju mogu dobiti i stoga rado sarađuju sa onima kojima je digitalni marketing svakodnevica.

Uvek je važno je pratiti nove trendove i dešavanja, kako bi se na najbolji način predstavili klijenti i realizovali njihovi zahtevi. Upravo je to još jedna od prednosti agencija za digitalni marketing. Stručnjaci se, svako u svom domenu, bave vašim biznisom i tu nema greške. Vaša internet prezentacija bi trebalo da u svoju strategiju uključi i izradu web sajta. Ali, kako da znate kakav vam je web sajt potreban?

 

Izrada web sajta i zašto se razlikuje?


Web sajt bi trebalo da bude ogledalo vašeg biznisa. Kojom god da se delatnošću bavite, potrebno je da imate svoju internet prezentaciju sa svim klijentu potrebnim podacima. Web sajt treba da bude informativan - kako bi klijenti dobili sve one informacije po koje su i došli, zatim jednostavan - kako bi se na njemu snašli i oni koji ne vole tehničke inovacije, i na kraju dopadljiv - kako bi se klijenti tu i zadržali. Izrada web sajta prezentacionog karaktera uglavnom je namenjena pravnim licima. Blog portali su obično rezervisani za fizička lica. Izrada web portala ili biznis direktorijuma informativnog karaktera znatno se razlikuje po strukturi prezentovanja informacija od ovih opcija koje smo naveli. Ipak, svi ovi tipovi sajtova su veoma slični, te je i njihova izrada slična. Izrada web sajta koji korisniku nudi i mogućnost kupovine spada u izradu internet prodavnice.

 

Izrada internet prodavnice u nekoliko koraka


Pojava interneta sa sobom je donela nove navike potrošača. Uvidevši da mogu da uštede vreme, počeli su masovno da koriste prednosti online kupovine. Izrada internet prodavnice odlično je rešenje za sve one koji žele svoje poslovanje da podignu na jedan viši i profesionalniji nivo. Iako ćete u početku morati da uložite novac u njeno kreiranje, vrlo brzo ćete osetiti sve prednosti. Vaš web shop radiće 24h, nećete plaćati radnike, niti radni prostor. Vaš radni prostor je internet, odnosno vaša internet prezentacija. Sve će biti povezano sa kurirskom službom koja će vaš proizvod dostaviti na kućnu adresu korisnika. Naplata može da se vrši na više načina. Plaćanje karticama je uvek prednost, jer je mnogim potrošačima tako jednostavnije. Ostaje im samo da svoju pošiljku i preuzmu. Drugi način je plaćanje pouzećem kuriru u trenutku preuzimanja paketa.

Kako će vaša internet prodavnica izgledati, zavisi kako od vaših želja, budžeta, tako i od delatnosti kojom se bavite. Web shop može biti „open sorce“ ili „custom“. „Open sorce“ je šablonska platforma koja je jeftinija i po vremenu izrade – brža. Međutim, ovakav vid web shopa nije pogodan za preduzetnike koji bi imali mnogo kategorija i proizvoda, zbog lošeg učitavanja stranica. „Custom“ internet prodavnice su skuplje, ali i dugoročno kvalitetnije rešenje. Pogodne su za sve one koji će u svojoj prezentaciji imati mnogo potkategorija i stranica.

Dakle, izrada internet prodavnice, odnosno izrada web sajta treba uvek i isključivo da se radi prema potrebama vaše delatnosti. Nemojte pristajati na šablonske projekte, jer oni iako su možda bili korisni vašem poznaniku, neće imati uspeh za vas. Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa web sajtom koji želite da pokrenete – kontaktirajte nas za besplatnu procenu i konsultacije. Vrlo rado ćemo sagledati sve aspekte vašeg poslovanja i izneti vam za vas najbolje rešenje.