Blog

Izrada internet prodavnice – mesto sigurne zarade



Svedoci smo toga da je sa razvojem interneta svet zakoračio u jednu novu eru u kojoj se naše navike i mogućnosti korenito menjaju. Tako i svaki vid poslovanja sa razvojem interneta prelazi na jedan novi nivo, gde najveći korak predstavlja izrada web prodavnice.

 

e-commerce online shopping illustration


Sama ideja o tome da svaka osoba u svom džepu nosi vašu kompletnu ponudu, kojoj može pristupiti u svega tri klika, naručivši proizvod koji će joj stići na bilo koju lokaciju koju odabere, polako ali sigurno menja naše kupovne navike. Zato je izrada internet prodavnice postala prvi i osnovni uslov za razvoj poslovanja i konkurentnost na tržištu.

 

Izrada web prodavnice – nekoliko koraka do uspeha


Online kupovina svakako nije trend koji se pojavio juče, ali je bilo potrebno vreme da se steknu uslovi da ona počne brzo da funkcioniše, a potom i da stekne poverenje kupaca. Pre svega, bilo je potrebno da brzi internet postane svima dostupan, kako na računaru, tako i na mobilnom telefonu, budući da online kupovina koja traje pola sata nikome nije zanimljiva. Takođe je razvoj m-banking sistema u velikoj meri doprineo olakšanom i brzom plaćanju, mada je još uvek zastupljena i usluga plaćanja robe pouzećem. Takođe, brzina i ažurnost kurirskih službi igraju veliku ulogu u popularnosti online kupovine. I naravno, vreme, kroz koje sve ozbiljne kompanije pružaju kvalitetnu online prodaju, kao i dodatne pogodnosti onima koji se za nju odluče, predstavljalo je poslednji korak do konačnog proboja internet kupovine u svest kupaca i do stvaranja navike za ovakvom vrstom kupovine.

 

Da li mi je zaista potrebna izrada online prodavnice?


Bilo da već posedujete prodaju koju želite da proširite na internet, ili ste se odlučili da pokrenete posao koji će biti dostupan samo online, postoje ozbiljne prednosti koje internet poslovanje nudi. U uvodu smo naveli samo jedan kvalitet ovakve prodaje, a to je dostupnost. Web prodavnice su svakako responsive, odnosno prilagođene kako računarima, tako i mobilnim uređajima i tabletima. To znači da su vaši proizvodi dostupni bukvalno svima u svakom trenutku. Takođe, kupovina se obavlja brzo, bez redova, čekanja, i odnošenja proizvoda kući. Jednostavno naručite proizvod i donesu vam ga. To predstavlja novu eru u kupovini koja polako ali sigurno menja svest i navike potrošača, čineći da online naručivanje postane osnovni način kupovine.


Isto tako, cena pokretanja poslovanja nije zanemarljivo pitanje. Naime, za pokretanje bilo kakvog vida poslovanja potrebno je iznajmiti/kupiti lokal i opremiti ga, dok je za pokretanje online prodaje potrebno platiti izradu prodavnice, što predstavlja daleko jeftiniju opciju.


Za zainteresovanost korisnika za vaš proizvod pobrinuće se SEO optimizacija koja će vaš sajt postaviti na sam početak liste na Google pretrazi, tako da ćete upadati u oči svakome ko je zainteresovan za neki od vaših proizvoda. Svaka online prodavnica je SEO friendly, što znači da je izrađena tako da je u potpunosti spremna za SEO optimizaciju koja dolazi odmah nakon izrade. Takođe i nastup na društvenim mrežama igra veliku ulogu i predstavlja odličnu reklamu vaših proizvoda.


Kada smo došli do toga da je izrada web shopa nešto što definitivno funkcioniše, i kada smo doneli odluku da obogatimo svoju prodaju na ovaj način, potrebno je na prvom mestu se pozabaviti tehničkim detaljima. Da bi izrada online prodavnice bila kvalitetna u potpunosti ispunjavajući vaše zahteve, dobro se informišite i ovaj posao predajte iskusnoj kompaniji koja garantuje kvalitetnu izradu.

 

Izrada internet prodavnice - cena usluge


Kada je u pitanju izrada web shopa, cena pre svega zavisi od toga za koji tip prodavnice ćete se odlučiti. Tako je na primer izrada open source internet prodavnice jeftinija i brža varijanta, ali po cenu kvaliteta. Naime, ovakve prodavnice su šablonske, što doprinosi brzini izrade, ali ih karakteriše smanjena bezbednost, sporije učitavanje stranica (tako da nisu predviđene za one koji imaju veliki broj artikala u ponudi), kao i nemogućnost dodavanja specifičnih funkcionalnosti. Sve u svemu, ukoliko želite brz i jeftin prodor na tržište, i niste previse zahtevni, ovo je dobro rešenje. Međutim, ukoliko želite kvalitetan proizvod sa maksimalno iskorišćenim potencijalom, bolje se odlučite za sledeći tip prodavnice.

Izrada online prodavnice će biti skuplja ukoliko se odlučite za custom internet prodavnicu, budući da ona predstavlja znatno kvalitetnije rešenje. Ona vam nudi visok nivo sigurnosti, brzo učitavanje stranica, čak i sa velikim brojem fotografija koje zauzimaju dosta prostora, kao i mogućnost ponude velikog broja proizvoda. Tu su i dodatne mogućnosti poput: neograničenog dodavanja kategorija i potkategorija proizvoda, uvezivanje sa knjigovodstvenim softverom, sprovođenje promotivnih akcija, modul veleprodaje, opcija prikaza srodnih proizvoda, kao i mnoge druge. Dakle, izrada internet prodavnice ovakvog tipa prestavlja skuplje, ali trajno i kvalitetno rešenje, koje pruža najbolje moguće korisničko iskustvo. Sa ovakvom prodavnicom iskoristićete maksimum koji internet prodaja može da pruži.

Nakon što se odlučite za tip prodavnice, poželjno je da do detalja iznesete svoje zahteve, kako biste obezbedili sebi da dobijete ono što želite. Takođe će biti potrebno da obezbedite fotografije i opise proizvoda, ali ukoliko nemate profesionalne fotografije, kompanije koje rade izradu prodavnica imaju profesionalnog fotografa u ponudi. Nakon toga treba samo da sačekate da vaša stranica bude završena i puštena u rad.

 

Izrada web shopa i društvene mreže


Pitanje koje se često postavlja kada je izrada online prodavnice u pitanju jeste da li je ona potrebna nekome ko je uspeo da razvije prodaju na društvenim mrežama. Ono što internet prodavnica u ovom slučaju pruža jeste da legalizujete svoj posao, budući da se možete registrovati u APR-u pod šifrom delatnosti 4791, što predstavlja trgovinu na malo posredstvom pošte ili interneta. Svakako, ukoliko je neko uspeo da razvije poslovanje preko društvenih mreža, biće mu još lakše da posluje preko web prodavnice. Ovaj korak svakako traži ulaganje u izradu, ali ćete svoje poslovanje dići na jedan viši nivo i obezbediti sebi pristup većem broju ljudi.

Izrada web prodavnice možda još uvek nekima deluje apstraktno, ali ukoliko se malo prošetate internet nebom, uvidećete da je ovakav vid poslovanja itekako popularan i zastupljen. Ljudi su prepoznali potencijal u tome da uz minimum ulaganja mogu razviti poslovanje i postati konkurentni na tržištu. Za početak pronađite sigurnu kompaniju koja pruža kvalitetnu uslugu izrade, a potom se upustite u prodaju koja bukvalno nema granica.

 

Autor teksta:  Nbgcreator