Blog

Kada smo upućeni na online poslovanje - internet prodavnica kao najbolji izbor



Možda se ne poznajemo, ali dopustite nam da napravimo jednu pretpostavku o vama. Vi se zanimate za online biznis, i vaš pretraživač je ove nedelje makar jednom imao pretrage kao izrada internet prodavnice, izrada web prodavnice, izrada web shopa, izrada online prodavnice cena.

Ukoliko ste vi ta osoba, moramo da budemo skroz otvoreni prema vama. Ali, ne iz nekakvog zla i loše namere. Naprotiv, Nbgcreator je agencija za digitalni marketing, izradu sajtova, izradu web prodavnica, i izradu mobilnih aplikacija koja se pritom bavi poslovnim konsultacijama.

Zato, želimo da podelimo sa vama jednu poučnu priču.

 

izrada internet prodavnice

 

Izrada internet prodavnice


Na Facebook-u možete pronaći otprilike milion grupa i stranica koje se u Srbiji bave online marketingom. Pogotovo u danas najpopularnijoj formi kao što je dropshipping. I sve tu počinje, u izradi online prodavnice.

Sada, zamislimo jednog člana takve grupe i nazovimo ga Đole Dropšiperko. Đoletova glavna želja jeste da počne da zarađuje putem internet prodavnice i povećava profit.

Dopustite nam da tu odmah slomimo jednu iluziju. Ovo nije nikakav romantični poduhvat koji će vam prepričati neki business guru. I ne, ovo nije nikakvo putovanje života u kome ćete vi postati Bog biznisa. Ovo je samo jedan detalj, koji će pomoći da vaše poslovanje udvostruči profit, stekne nove klijente, i zadobije onaj segment tržišta koji mu je ranije bio nedostupan. Tome služi online prodavnica.

To je samo jedan način da uradite to. Onaj najopštiji, ali treba da budemo malo specifičniji u svojim odrednicama.

Đole sada zna da otvaranje internet prodavnice nije nikakav romantični zahvat iz holivudskog filma. Sada je svestan da mora da se pozabavi time na jedan drugačiji način.

Jeste, većinska prodaja će se dešavati putem interneta, ali internet nije ključna reč koju ovde tražite. Nije baš ni online, ali polako.

Online je bitno, zato što se sve dešava online. Npr, Google je svoj algoritam za rankiranje postavio tako da bude mobile-first. Očigledno je da će računari biti sve manji i manji i da će se koristiti sve više i više.

Dakle, poenta prodavnice jeste u tome da neko može samo da izvuče mobilni telefon, ukuca ključne reči (nadajmo se vezane baš za Dropšiperkovo poslovanje), dođe na sajt i kupi šta mu treba.

Tu i dolazi priča sa tim “online”. Nešto tu još mora biti da bi prodavnica zaista bila funkcionalna. Ona mora biti spremna za web.

Negde u načelu prosečnog Đoleta Dropšiperka bilo bi to ovakvo razmišljanje - najmanja količina novca, koju ću odvojiti za tehnikalije (hosting, domen, itd), uz dodatak određene WordPress teme, i naravno minimumom za budžet plaćenog oglašavanja na Facebook-u je sasvim dovoljno da se prvi profit okrene.

Postoji milion stvari koje su pogrešne u ovakvom pristupom, ali ćemo mi izdvojiti najbitniji element. Internet, online i sve te reči su super da se kažu i Đole zvuči super-pametno u kafiću kada ih kaže, ali da li one zaista iskazuju ono što je bitno u online prodaji?

Izrazito je važno da li je web prodavnica zaista spremna za web. To ne znači samo da bude lepa i da se pokaže u nekoj grupi i podeli na društvenim mrežama. Naprotiv, to znači da li je Đole uradio sve da se njegova prodavnica spremi za web, prema svim načelima tehničke i druge optimizacije.

Jer, ukoliko ovi preduslovi nisu ispunjeni, kako zaista možemo da očekujemo da ćemo nešto prodati preko neta?

Kao što kada imate fizičku radnju vi morate da je okrečite i opremite svim što je potrebno, tako morate da se odnosite i prema vašoj web prodavnici. Ona mora da bude vaš web shop.

Ovde je već Đole Dropšiperko morao da zastane na trenutak. Ono što smo mogli da vidimo jeste da web shop mora da bude optimizovan za web u prvom redu, uređen prema potrebama biznis modela adekvatnim marketingom, i naravno prijemčiv potencijalnom kupcu.

Zato, ključna premisa Đoleta Dropšiperka je u tome što on misli da može sve da radi sam. Koliko god te ideje modernih biznis gurua koji govore da se sve može sam, da će sve biti milioneri, i da će svi imati svoju bajku, postoji nešto još u priči.

Postoji zdravo poslovno razmišljanje. Ono uključuje da ne samo uzmete novac i ubacite ga u mašinu i čekate da se duplira na drugoj strani. Ono uključuje da kada dođete do online dela poslovanja vi imate biznis model i kvalitetan marketing plan pomoću koga ćete napraviti profit.

Zato, krajnje je preporučeno da se u pravljenju svog poslovanja poslužite uslugama digitalnog marketinga:

 


Naravno, vama ne trebaju sve ove usluge, osim ako ne planirate da pravite novu Nike korporaciju. To bi možda želeo Đole Dropšiperko, a verovatno bi o tome i obavestio i sve u friend listi.

Srećom, mi znamo da su naši potencijalni saradnici daleko iznad toga. To je zato što smo već ostvarili brojne saradnje gde smo ovu teoriju testirali u praksi.

 

Naši projekti


Sada je vreme da vam ponudimo i praktične primere toga šta mi radimo. Tačnije, ovde možete pogledati kakve smo mi internet prodavnice pravili ranije.

Među našim klijentima su velika poslovanja poput Lilly Drogerija, Nineta, i E-Lagera. Međutim, isto smo tako imali iskustva sa manjim klijentima kao što su Cvećara Esperanca, 4Kids, i Vranić Organic.

Razlog zašto ovo radimo, tačnije zašto nas biraju naši klijenti jeste taj što im mi pružamo upravo ono o čemu smo govorili u toku ovog bloga. Naime, nije samo stvar da se internet prodavnica napravi.

Prava namena radnje jeste da pomogne poslovanju tako što će biti dobro napravljena, odgovaraće vašem brendu, tehnički će biti optimizovana za web, imaće dobar izgled, i biće nešto gde potencijalni kupac želi da dođe nešto da kupi zapravo.

Tek kada se ti uslovi potrefe možemo da razgovaramo o povećanju profita vašeg poslovanja.

 

Izrada internet prodavnice - cena usluga

 

Ukoliko vam sve ovo zvuči prenaporno, razmislite samo još o ovome.

Loša izrada internet prodavnice, cena joj se ogleda u smanjenom profitu.

Loša izrada online web prodavnice, cena joj se ogleda u bačenom ulaganju.

Loša izrada online web prodavnice, cena joj se ogleda u svim potencijalnim kupcima koje ćete izgubiti.

Loša izrada internet prodavnice, cena joj se ogleda u potrošnji resursa koji se više ne mogu nadoknaditi.

Zato pozovite nas na 060/0999-040 i zakažite konsultacije. Mi ćemo vam napraviti internet prodavnicu vrednu vašeg poslovanja.

A, ako išta, sigurno ćete duplirati vaš profit online kanalom mnogo pre nego što će Đole Dropšiperko to ikada moći.

 

Autor teksta:  nbgcreator